Liittokokousvaalit 10.–31.3.2023 – muista äänestää!
Äänestää voit joko sähköisesti tai postitse

Mikä Liittokokous

Teollisuusliiton jäsenet pääsevät äänestämällä päättämään kenet haluavat edustamaan itseään liittokokoukseen. Edustajia valitaan kaikkiaan 442 joista Helsingin vaalipiiristä 8. Kaikkiaan vaalipiirejä on 34. Eli jokaista 300 jäsentä kohden valitaan yksi edustaja. Teollisuusliiton liittokokouksessa päätetään liiton strategiasta, painopisteistä joihin edunvalvontamme perustuu.

Päätetään myös liiton hallinnosta, hallituksen ja valtuuston kokoonpanosta sekä mahdollisista sääntömuutoksista. Nykyisten sääntöjen mukaan liittokokous pidetään joka viides vuosi, kalenterivuoden ensimmäisellä puolikkaalla. Kokouksessa käsitellään valtava määrä aloitteita, joita ovat voineet tehdä ammattiosastot ja liiton hallitus. Myös osastomme 77 on tehnyt monia hyviä aloitteita. Tarkemmin ottaen siellä käsitellään liittohallituksen vastauksia tehtyihin aloitteisiin. Näistä aloitteiden vastauksia voivat liittokokousedustajat kommentoida ja esittää muutoksia tai vaikka vaan kannattaa esitystä. Lopuksi asianomainen valiokunta käsittelee ja tuo valmiin esityksen liittokokouksen päätettäväksi. Sitten mahdollisesti äänestellään. Aika moinen työmäärä, mutta demokraattinen järjestelmä ottaa aikansa ja monta pitkää päivää ja iltaa edustajat Tampere-talossa viettävät.

Tärkeimpänä asiana pidän liittokokouksen linjauksia tulevaisuuden suhteen. Liiton hallitus on valmistellut 20 sivuisen asiakirjan tulevaan strategiaan liittyen. Asiakirjassa pohditaan mahdollisia kehityssuuntia ja muutostarpeita.